Chat with us, powered by LiveChat
Cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, religie, psihologie practică, relații de cuplu, știință și spiritualitate, sănătate

Coș de cumpărături

0 produse - 0 Lei

DIETA KETOGENICĂ 10 motive pentru care este posibil să obținem valori mari ale nivelului de glucoză în sânge

Marcus Gergely

 

Poate să fie destul de alarmant să ne măsurăm nivelul de glucoză din sânge și să vedem câteva valori neașteptat de mari. Iată câțiva factori declanșatori obișnuiți care le-ar putea explica. 

 

Hormonii Menstruali

Nivelul de glucoză la femei tinde să fie mai mare în zilele de dinaintea începerii ciclului menstural. 

 

Inflamațiile

Leziunile, intervențiile chirurgicale sau diferitele afecțiuni pot duce la apariția inflamațiilor, care determină, la rândul lor, o creștere a zahărului din sânge.

 

Prea multe proteine

Un consum de proteine care depășește cantitatea adecvată, fie pe parcursul zilei, fie la o anumită masă, poate face ca ficatul să producă din nou glucoză, prin procesul de gluconeogeneză.

 

Limitările instrumentelor folosite

Aparate pentru măsurarea nivelului de glucoză din sânge pot să aibă erori de până la 20%, în ambele sensuri. Dacă obținem o valoare neobișnuită sau neașteptată, cel mai bine este să realizăm imediat un alt test de glucoză, folosind același deget, însă o altă picătură de sânge. Dacă rezultatul va fi o valoare semnificativ diferită, vom face un al treilea test și apoi vom lua în considerare media aritmetică a celor trei teste. 

 

Neconformitatea

Este posibil ca niște cantități nesemnificative de carbohidrați să perturbe nivelul de gluocză din sânge. S-ar putea să nu realizăm că alimentele pe care le-am consumat au zahăr în ele; prin urmare, dacă obținem valori mai mari decât ne așteptam, trebuie să ne întoarcem să verificăm alimentele pe care le-am mâncat în ultimele ore. Această verificare include și citirea cu atenție a etichetelor. 

 

Boala

Răceala, gripa și alergiile sezoniere stimulează sistemul imunitar, rezultând o creștere naturală a hormonului steroid - și unul dintre efectele steroizilor este creștrea nivelului de glucoză. 

 

Exercițiile fizice

Dacă am realizat exerciții fizice în forță, în orele de dinaintea obținerii unei valori mari a glucozei în sânge, aceasta poate însemna că nu mai avem suficiente cetone sau că nu am făcut încă trecerea la cetone, împingând corpul să degradeze țesutul muscular pentru a-l transforma în glucoză, ce va fi folosit apoi drept combustibil. Exercițiile blânde realizate în ritm normal - cum ar fi mersul pe jos și yoga - au, în fapt, tendința de a reduce niveulul de glucoză. 

 

Stresul

Nu trebuie să subestimăm impactul stresului asupra nivelurilor de gluocoză din sânge. Atunci când ne confruntăm cu un stres - real sau imaginar - este posibil să eliberăm în corp adrenalină și cortizol, care declanșează procesul de producere a glucozei. 

 

Somnul de proastă calitate

În fiecare dimineață ritmul nostru circadian determină eliberarea de cortizol (pentru a  ne ajuta să ne trezim), iar cortizolul declanșează eliberarea de glucoză. După o noapte de somn insuficient, ritmul circadian și echilibrul hormonal sunt perturbate, ceea ce poate duce la o creștere a nivelului de glucoză din sânge.

 

Chimioterapia și radioterapia

Aceste tratamente declanșează apariția inflamațiilor, care provocaă o creștere a nivelului de glucoză din sânge - dar puteți să fiți convinși că dacă nu am urma TMM (Terapia Metabolică Mitocondrială), glicemia ar fi mult mai mare.

 

Informații extrase din cartea Dieta Ketogenică  de Dr. Joseph Mercola. 

 
 
 
comments powered by Disqus
- 20%
Dieta ketogenică
Dieta ketogenică
Mai mult decât o simplă dietă, o terapie metabolică
40.0 32.0 lei
Adaugă în coş
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.   Mai multe despre cookies     
OK

Newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele apariții editoriale, reduceri de preț sau promoții speciale

Abonare

Favorite

Trebuie să fiți autentificat pentru a adăuga produse la Favorite.

Click aici pentru autentificare dacă aveți deja un cont , sau aici aici pentru crearea unui cont nou.