Cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, religie, psihologie practică, relații de cuplu, știință și spiritualitate, sănătate

Coș de cumpărături

0 produse - 0 Lei

Cum să supraviețuiești vieții (și morții), întrebări și răspunsuri cu Robert Kopecky

patheos.com

Cum să supraviețuiești vieții (și morții)

Întrebări și răspunsuri cu Robert Kopecky.

Î: Susții că ai avut trei experiențe la limita între viață și moarte, au fost diferite între ele?
R
: Da, fiecare a fost diferită în întregime față de cealaltă, dar toate similare cu alte relatări ale oamenilor cu EPM (experiențe în preajma morții) pe care le-am citit și auzit până acum. Prima a fost în întregime captivantă și a părut să dureze mult timp. În a doua am fost ca un martor la unele aspecte foarte importante - scene din viața mea. A treia experiență a fost mai curând dificilă deoarece a fost ca o luptă, nu vroiam să revin. Am învățat trei lecții puternice și complet diferite din fiecare.

Î: Unii oameni au experiențe fantastice în preajma morții, de ce cartea ta nu are nimic de genul acesta?
R: Cred că  în același fel în care acestă viață este experimentată în moduri complet diferite de oameni diferiți, calitatea conștiinței pe care o avem în „lumea de dincolo” poate de asemenea defini experiențele noastre acolo – cel puțin atât cât suntem acolo. Fără nicio îndoială, ca și în cazul altor supraviețuitori, omit detaliile circumstanțelor în care am fost (acestea își pot pune amprenta asupra stării de a fi și asupra imaginației) în favoarea focalizării asupra lecțiilor învățate în fiecare episod.

Î: Mare parte din cartea ta nu pare să fie despre apropierea morții sau moarte, ci mai mult decât despre cum să trăiești. De ce?
R: În primul rând deoarece nu am experimentat nicio încetare a vieții, a conștiinței. Tranziția de aici „acolo” a fost complet lină, deci ceea ce pot concluziona este că moartea este doar o parte a unei expresii mai largi a vieții. De asemenea, experiențele pe care le-am avut și lecțiile care au fost asimilate din fiecare astfel de experiență, au germenii în modul în care eu mi-am trăit viața. Deci totul este despre cum trăim.

Î: Ce te-a învățat apropierea morții despre a trăi?
R: Nu am știut imediat că am fost aproape de moarte înainte de niciuna din experiențe. Nu au fost nici faze terminale, nici vreo boală la mijloc. Această viață, așa cum o experimentăm în aceste corpuri, este prin ea însăși o fază terminală, un gen de „curs” care se poate termina practic în orice moment. Succesul real dincolo de asta are mai mult de a face cu modul de a trăi decât cu ceea ce ai sau ce ai făcut.

Î: Dacă moartea este un fapt atât de natural, de ce este ea atât de înspăimântătoare?
R: Ego-urile noastre – interfața cu această viață este valabilă pentru noi prin „hardware”-ul acestei forme fizice în care suntem – sunt defensive, orientate către supravietuire și procreere. Deci, pentru intelectul nostru moartea pare a fi ștergere, pierdere și eșec, când de fapt nu este. Este deasemeni și frica noastră naturală față de necunoscut. O mare parte a mesajului meu este acela că nu e nimic de care să te temi.

Î: Ce te-au învățat experiențele tale că este cel mai important lucru în viață?
R: Recunoscând aspectele eterne ale acestei vieți – și principiile și practicile care ne pot ajuta să recunoaștem, cultiva și celebra aceste aspecte. De exemplu, am început să percep Iubirea ca fiind un câmp energetic care susține, penetrează și învăluie fiecare moment al vieții, iar lipsa ei este cauza tuturor suferințelor inutile.

comments powered by Disqus
- 35%
Cum să supraviețuiești vieții (și morții)
Cum să supraviețuiești vieții (și morții)
Când mori de 3 ori, ajungi să înveți 1-2 lucruri despre viață...
(această carte nu este momentan disponibilă)
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.   Mai multe despre cookies     
OK

Newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele apariții editoriale, reduceri de preț sau promoții speciale

Abonare

Favorite

Trebuie să fiți autentificat pentru a adăuga produse la Favorite.

Click aici pentru autentificare dacă aveți deja un cont , sau aici aici pentru crearea unui cont nou.