jack foremMeditația Transcendentală și învățăturile esențiale și tehnologiile/tehnicile pentru dezvoltarea conștiinței oferite lumii de Maharishi Mahesh Yogi oferă o cale directă pentru oricine, în orice moment sau loc, pentru a ne spori fericirea, creativitatea, dinamismul, pentru a obține o sănătate bună și un profund sentiment de pace interioară, indiferent de circumstanțele vieții. Acestea oferă nu numai niveluri profunde de împlinire individuală, ci aduc, de asemenea, căldură și iubire în relații, promovează armonia și vindecarea în mediul social și în cel natural și contribuie la crearea unei lumi pașnice.

Acesta este mesajul pe care Maharishi l-a prezentat atunci când l-am auzit prima dată vorbind în noiembrie 1966. A rezonat profund cu mine: l-am crezut și am crezut în el fiind o viziune asupra posibilităților demne de a fi realizate. Întreaga sa ființă radia un ceva indefinibil, o autenticitate și autoritate blândă care a inspirat încredere în adevărul cuvintelor sale.
Prima versiune a acestei cărți a fost publicată opt ani mai târziu, după ce am învățat Meditația Transcendentală (MT), m-am pregătit în India să o predau și am făcut cercetări ample cu privire la rezultatele și beneficiile sale. A fost prima mea carte și am fost recunoscător și fericit că sa bucurat de un succes substanțial în Statele Unite și în diversele ediții apărute în întreaga lume.

Acum, aproape o viață mai târziu, bazându-mă pe mai mult de 40 de ani de experiență personală cu învățăturile și conversațiile lui Maharishi și interviurile cu sute de oameni, am revizuit-o și actualizat-o, luând în considerare, printre altele, cantitatea considerabilă de cercetare științifică care continuă să verifice adevărul profund, frumusețea logică și eficacitatea universală a învățăturilor lui Maharishi.

 

 

 

Meditatia transcendentalaN.ed: Mai multe detalii găsiți aici:
http://www.editura-atman.ro/index.php/books/meditatia-transcendentala-esenta-invataturilor-lui-maharishi-mahesh-yogi

 

Despre această nouă ediție

Cititorii ediției originale s-ar putea întreba dacă există ceva de valoare pentru ei în această nouă ediție. Cu riscul de a mă auto-promova - un principiu pe care e posibil să fiu ultimul american în viață care îl consideră respingător - trebuie să spun că această versiune revizuită este în esență, o carte nouă. În procesul de revizuire a cercetărilor științifice publicate de la apariția primei ediții, intervievarea oamenilor despre beneficiile de care s-au bucurat în practica MT și încercarea de a selecta doar cele mai importante din multele programe din întreaga lume care folosesc această practică, am realizat că o mare parte a materialului precedent ar trebui să cedeze locul celui nou. Iată principalele modalități prin care această carte a evoluat:

 

Noi cunoștințe. Când ediția originală a fost publicată, tehnica Meditației Transcendentale a cuprins întreaga învățătură a lui Maharishi. De atunci, el a lansat noi programe și inițiative de promovare a sănătății, pentru dezvoltarea personală, viață durabilă, crearea de pace la nivel mondial și multe altele, pe care le voi descrie și explica în continuare.

 

Cercetare. Când am scris versiunea inițială a cărții, existau doar câteva studii științifice privind MT. Acum, mai mult de 350 de lucrări de cercetare despre MT au apărut în renumite jurnale științifice despre psihologie, fiziologie, sănătate și schimbare socială. Veți găsi multe (dar promit, nu pe toate!) dintre aceste documente analizate pe scurt aici, în ceea ce privește beneficiile pe care le-au descoperit pentru indivizi și societate.

 

Creștere personală pe termen lung. Ediția originală conținea interviuri și mărturii provenind în cea mai mare parte de la studenți și alți tineri care meditau de o perioadă de timp relativ scurtă, de la câteva luni până la aproximativ cinci ani. Acum, există mai multe mii de oameni care meditează de zeci de ani. Ce au experimentat? Cum au crescut? Cum i-a ajutat meditația să facă față provocărilor vieții așa cum le-au apărut pe măsură ce înaintau în vârstă? Veți găsi răspunsuri la astfel de întrebări în cadrul acestor pagini, împreună cu noi observații de la tineri și nu chiar atât de tineri cu privire la valoarea pe care au găsit-o în MT în lumea de astăzi.

 

Extinderea la nivel mondial. Prima versiune a cărții s-a concentrat aproape exclusiv asupra Statelor Unite și aproape în întregime asupra beneficiilor pentru individ. Acum, MT este predată în școli, închisori, în birourile corporatiste și în fabricile din întreaga lume. Programe speciale derulate în spitalele gestionate de Departamentul Veteranilor predau MT soldaților cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD) și există clase de meditație pentru copiii cu tulburare de deficit de atenție/ hiperactivitate (ADHD), precum și pentru copiii expuși unui grad mare de "risc" care provin din cartierele cu mari tensiuni sociale. Aceste programe de meditație sunt peste tot, de pe vârfurile munților din Peru și câmpiile din India până în rezervațiile nativilor americani. MT este predată oamenilor din întreaga Americă de Nord și de Sud, precum și celor din Europa, Asia, Africa, Australia și Orientul Mijlociu, la fel și celor din Bali, Ecuador, Thailanda, Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud, Uganda, India, Australia, Noua Zeelandă și în peste 100 de alte țări.

 

Experiența personală a autorului. În prima ediție, am făcut tot ce am putut pentru a nu mă amesteca în poveste și să mă rezum doar la a prezenta cât mai clar și obiectiv cu putință cunoștințele și cercetarea asupra MT. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, mulți oameni mi-au spus că le-au plăcut în mod special acele părți ale cărții, unde am relatat propriile mele experiențe cu Maharishi, cum era să fii în preajma lui și să lucrezi cu el. Astfel, veți găsi un pic mai mult din povestea mea în aceste pagini.


Senior Editor la Editura ATMAN din 2013, pasionat de spiritualitatea orientală, călătorii, de frumos și evident - de cărți, aflat mereu în căutarea extaziantă a acelei realități care este esența ultimă a oricărei ființe umane.