Chat with us, powered by LiveChat
Cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, religie, psihologie practică, relații de cuplu, știință și spiritualitate, sănătate

Coș de cumpărături

0 produse - 0 Lei

O viață complet nouă

New Straits Times (Malaysia), 28 mai 2006

Puțini oameni pot realiza ce a făcut Vanamali. Ea a rupt toate legăturile cu trecutul ei și a trecut la o nouă fază, scrie Rachel Philip.

Vanamali nu este prea pasionată să vorbească despre ea însăși. Se află acum într-un alt stadiu al vieții, iar numele ei nu a fost întotdeauna Vanamali, ci Devi Menon.

"Chiar este necesar?" întreabă ea. Vocea ei calmă are o certă calitate muzicală.

"Am renunțat la viața mea trecută pentru a începe o nouă viață. Viața mea de dinainte nu este parte a acestei vieți", adaugă ea.

Vanamali este autoarea a nouă cărți (în 2006), toate publicate în India, iar două dintre ele - publicate in SUA. Este îmbrăcată într-o costumație specific indiană de culoare violet. Potrivit ei, violetul este culoarea Domnului Krishna în tărâmul transcendent.

Îmi răspunde la întrebări aleator, fără ezitare, dar cu o mare dificultate - pe moment chiar nu mai știa ce vârstă are! Vanamali  (care este un alt nume al lui Krishna) are 68 de ani. A fost născută în Kerala, India și deține un masterat în filosofie la Universitatea din Madras. S-a căsătorit când avea 21 de ani și are doi copii. Tatăl ei a fost profesor de matematică în Singapore.

În urmă cu douăzeci și doi de ani, Vanamali a lăsat în urmă tot ce îi era drag și s-a mutat într-un ashram, un loc de retragere spirituală, numit Vanamali Gita Yogashram, la poalele munților Himalaya, în Rishikesh, în nordul Indiei.

În ashram se practică o formă străveche de yoga a vieții de zi cu zi, așa cum a fost ea predată de Domnul Krishna lui Arjuna în Srimad Bhagavad Gita, și este încurajată bunăstarea fizică, mentală și spirituală prin intermediul meditației și a discuțiilor despre cartea sacră a hinduismului. De asemenea, există și o preocupare constantă pentru oamenii săraci, locuitori ai unui sat învecinat.

 

În hinduism, există patru etape ale vieții. Prima este cea de învățare/celibat. Cea de-a doua este cea a unui gospodar.

Foarte puține persoane ajung la a treia sau chiar dincolo de aceasta.

Cea de a treia etapă este detașarea gradată de lumea materială, pasând din responsabilități copiilor, petrecând mai mult timp în contemplarea Divinității și realizând pelerinaje sacre. În faza finală, individul se separă complet, fiind adesea văzută ca o renunțare pentru a afla Divinul prin detașare de viața lumească. "Ultima etapă, sau sannyasa, este atunci când te rupi complet de toate relațiile vieții tale de dinainte. Atașamentele sunt cele care te țin legat de viața ta de până atunci. Acest lucru te face nefericit" punctează adoratoarea lui Krishna.

"Este datoria noastră să evoluăm și să obținem eliberarea ultimă".

Chiar dacă este foarte ocupată cu ashram-ul, Vanamali își face timp să și scrie. Sri Devi Lila -Jocul Mamei Divine - este cea de-a patra carte din seria Jocurile (Actele zeilor). Primele trei s-au numit Sri Krishna Lila (Viața completă a lui Krishna), Sri Rama Lila and Sri Shiva Lila.

"Lucrările despre Krishna și Rama sunt precum niște povești, de vreme ce amândoi au avut forme umane și au trăit printre oameni, chiar dacă erau de natură divină - chiar și Shiva a avut personalitate distinctă, dar Sri Devi Lila este despre conceptul de divinitate ca și Mamă, sau în alte cuvinte, despre conceptul de zeiță. Este mai profundă și mai dificilă de urmărit", adaugă ea. A petrecut mai mult de un an lucrând la ea, cartea necesitând o mare muncă de cercetare. Potrivit autoarei, zeița este forma proiectată a Absolutului sau a Ființei Cosmice.

comments powered by Disqus
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.   Mai multe despre cookies     
OK

Newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele apariții editoriale, reduceri de preț sau promoții speciale

Abonare

Favorite

Trebuie să fiți autentificat pentru a adăuga produse la Favorite.

Click aici pentru autentificare dacă aveți deja un cont , sau aici aici pentru crearea unui cont nou.