De ce sunt importante legumele bogate în fibre într-o dietă ketogenică

De ce sunt importante legumele bogate în fibre într-o dietă ketogenică

Sunt multe aspecte prin care abordarea dietei ketogenice din cartea Dieta ketogenică bogată în fibre se evidențiază de alte abordări despre care ați fi putut citi, printre care amintesc aici: folosirea alimentelor integrale și de bună calitate, a grăsimilor sănătoase, încorporarea activității fizice – și în special punerea accentului pe alimente bogate în fibre. Dincolo de atenția acordată carbohidraților și a grăsimilor, am realizat că este esențial pentru succesul dietei ketogenice să ne asigurăm că aducem un aport suficient de fibre.

Fibrele sunt esențiale atunci când vine vorba despre sănătatea metabolică, sănătatea digestivă, metabolism și greutatea corporală – și este mult prea des pierdută din vedere în lumea keto. Fascinanta știință atât din spatele dietei ketogenice cât și a fibrelor este bine acoperită în noua mea carte Dieta ketogenică bogată în fibre și abia aștept să împărtășesc cunoștințele mele cu voi.

Până reușiți să citiți cartea mea, doresc să vă ofer unele detalii despre importanța fibrelor și în special a legumelor cu un conținut bogat de fibre într-un regim ketogenic. Incluzând zi de zi în dieta dvs legumele keto potrivite, puteți obține de până la zece ori beneficiile pe care le obțineți în mod obișnuit printr-un regim keto. Nu mă credeți pe cuvânt, încercați voi înșivă și veți vedea rezultatele!

naomi whittel

 

Ce legume se pot mânca într-o dietă ketogenică?

Unul din motivele pentru care legumele sunt atât de importante într-o dietă ketogenică este datorită influenței lor asupra microbiomului. Microbiomul este colonia de microorganisme care trăiesc în și pe corpul nostru. Ne vom focaliza atenția asupra microbiomului intestinal, care influențează compoziția tuturor celorlalte microorganisme din și de pe noi.

Multitudinea cercetărilor asupra microbiomului este cu adevărat uluitoare și probabil că nu reprezintă decât vârful unui aisberg. Știm totuși că aspectul microbiomului este puternic influențat de ce mâncăm și se poate schimba foarte rapid (deseori doar într-o zi sau două) atunci când îți schimbi dieta.

Când vine vorba despre legumele keto, este fără îndoială important să le alegem pe cele bogate în fibre și cu un conținut redus de carbohidrați, dar este de asemenea foarte important să dăm atenție varietății și diversității. Se pare că cu cât mai variate sunt opțiunile noastre de alimente bogate în fibre și keto-friendly, cu atât mai mult sprijinim diversitatea bacterială în intestin – ceea ce reprezintă scopul nostru dacă ne dorim să avem o bună sănătate intestinală. Legumele pot hrăni bacteriile benefice prin furnizarea mult-necesarelor fibre, dar pe de altă parte, zahărul și alte alimente procesate tind să hrănească bacteriile patogene din intestin. Dacă vă confruntați cu orice probleme digestive într-un regim keto, s-ar putea în realitate să aveți nevoie de mai multe fibre în alimentația dvs! 

Pe măsură ce creșteți aportul de legume keto și alte alimente keto bogate în fibre precum nuci, semințe, avocado, nucă de cocos și fructe de pădure, este posibil să apară gaze, balonare sau indigestie pe parcursul tranziției. Acest lucru este foarte normal și în majoritatea cazurilor poate fi în realitate un semn bun pe măsură ce microbiomul se reorganizează. Pentru a face lucrurile mai accesibile, puteți încerca folosirea enzimelor digestive împreună cu mese bogate în fibre și în grăsimi sănătoase.

Pe măsură ce măriți aportul de fibre, este bine să vă asigurați că oferiți un flux de bacterii benefice (probiotice) în sistemul vostru digestiv. Foarte probabil, acestea vă vor însoți mai mult când le hrăniți cu fibre de calitate Sursele mele favorite de probiotice naturale sunt alimentele fermentate precum varza murată, kimchi (varza murată condimentată, coreeană) și kefirul.

Listă de legume bune pentru dieta ketogenică și care sunt bogate în fibre

 

Anghinare Rucola Sparanghel Bok choy
Broccoli Varză de Bruxelles Varză Conopidă
Țelină Chard Castraveți Legume fermentate (cum ar fi varza)
Kale Praz Salată Varză Napa
Ceapă Ardei Ridichi Varza Savoy
Usturoi Fasole verde Anghinare de Ierusalim Jicama
Alge marine Spanac Frunze de napi Zucchini

 

După cum observați, multe din cele mai bune legume keto din lista de mai sus sunt verzi. Deși este important să vă bucurați de o varietate de culori în dieta dvs (personal apreciez mult varza roșie, fructele de pădure, ceapa și chard-ul), alimentele verzi sunt adevăratele superstar-uri când vine vorba de nutriție: bogate în fibre, sărace în carbohidrați și înarmate cu vitamine precum acidul folic (vitamina B9), vitamina K, minerale (calciu și magneziu) sau compuși precum carotenoizi!

Sunt foarte încântată să împărtășesc cu voi uimitoarea știință din spatele abordării mele în noua mea carte Dieta ketogenică bogată în fibre, precum și să vă ofer un ghid pentru dieta ketogenică care functionează cu adevărat!

Suport clienti luni - vineri, între orele 12:00 - 17:00

0746.201.369 office@editura-atman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!