DIETA KETOGENICĂ: 10 motive pentru care este posibil să obținem valori mari ale nivelului de glucoză în sânge

DIETA KETOGENICĂ: 10 motive pentru care este posibil să obținem valori mari ale nivelului de glucoză în sânge

Poate să fie destul de alarmant să ne măsurăm nivelul de glucoză din sânge și să vedem câteva valori neașteptat de mari. Iată câțiva factori declanșatori obișnuiți care le-ar putea explica. 

Hormonii Menstruali

Nivelul de glucoză la femei tinde să fie mai mare în zilele de dinaintea începerii ciclului menstrual. 

Inflamațiile

Leziunile, intervențiile chirurgicale sau diferitele afecțiuni pot duce la apariția inflamațiilor, care determină, la rândul lor, o creștere a zahărului din sânge.

Prea multe proteine

Un consum de proteine care depășește cantitatea adecvată, fie pe parcursul zilei, fie la o anumită masă, poate face ca ficatul să producă din nou glucoză, prin procesul de gluconeogeneză.

Limitările instrumentelor folosite

Aparate pentru măsurarea nivelului de glucoză din sânge pot să aibă erori de până la 20%, în ambele sensuri. Dacă obținem o valoare neobișnuită sau neașteptată, cel mai bine este să realizăm imediat un alt test de glucoză, folosind același deget, însă o altă picătură de sânge. Dacă rezultatul va fi o valoare semnificativ diferită, vom face un al treilea test și apoi vom lua în considerare media aritmetică a celor trei teste. 

Neconformitatea

Este posibil ca niște cantități nesemnificative de carbohidrați să perturbe nivelul de gluocză din sânge. S-ar putea să nu realizăm că alimentele pe care le-am consumat au zahăr în ele; prin urmare, dacă obținem valori mai mari decât ne așteptam, trebuie să ne întoarcem să verificăm alimentele pe care le-am mâncat în ultimele ore. Această verificare include și citirea cu atenție a etichetelor. 

Boala

Răceala, gripa și alergiile sezoniere stimulează sistemul imunitar, rezultând o creștere naturală a hormonului steroid - și unul dintre efectele steroizilor este creștrea nivelului de glucoză. 

Exercițiile fizice

Dacă am realizat exerciții fizice în forță, în orele de dinaintea obținerii unei valori mari a glucozei în sânge, aceasta poate însemna că nu mai avem suficiente cetone sau că nu am făcut încă trecerea la cetone, împingând corpul să degradeze țesutul muscular pentru a-l transforma în glucoză, ce va fi folosit apoi drept combustibil. Exercițiile blânde realizate în ritm normal - cum ar fi mersul pe jos și yoga - au, în fapt, tendința de a reduce niveulul de glucoză. 

Stresul

Nu trebuie să subestimăm impactul stresului asupra nivelurilor de gluocoză din sânge. Atunci când ne confruntăm cu un stres - real sau imaginar - este posibil să eliberăm în corp adrenalină și cortizol, care declanșează procesul de producere a glucozei. 

Somnul de proastă calitate

În fiecare dimineață ritmul nostru circadian determină eliberarea de cortizol (pentru a  ne ajuta să ne trezim), iar cortizolul declanșează eliberarea de glucoză. După o noapte de somn insuficient, ritmul circadian și echilibrul hormonal sunt perturbate, ceea ce poate duce la o creștere a nivelului de glucoză din sânge.

Chimioterapia și radioterapia

Aceste tratamente declanșează apariția inflamațiilor, care provocaă o creștere a nivelului de glucoză din sânge - dar puteți să fiți convinși că dacă nu am urma TMM (Terapia Metabolică Mitocondrială), glicemia ar fi mult mai mare.

Suport clienti luni - vineri, între orele 12:00 - 17:00

0746.201.369 office@editura-atman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!