Osho: Am iubit lectura

Osho: Am iubit lectura

"Pentru mine, o carte nu este doar o carte, este o poveste de dragoste... 

Am iubit lectura încă din copilărie. Biblioteca mea personală consta din o sută cincizeci de mii de cărți rare din toate religiile, filosofie, poezie, literatură. Și le-am citit pe toate, dar nu cu scop anume, ci pur și simplu pentru că îmi plăcea să citesc."

Toate cele peste 150.000 de volume au fost citite, semnate și datate de Osho, cu excepția a 10.000 de volume aduse în bilbiotecă la cererea lui după ce s-a oprit din citit.

Biblioteca personală a lui Osho este acum găzduită într-o clădire numită "Lao Tzu House" la Osho International Meditation Resort în Pune, India. Biblioteca cuprinde cărți mai ales din domeniile umaniste, inclusiv istorie, psihologie, religie și filozofie. De asemenea, aceasta conține o colecție substanțială de literatură clasică atât de autori din Est cât și vestici, împreună cu o impresionantă colecție de biografii, cărți despre fizică și Pământ, științe, etc. 

Osho a fost un avid colectionar de carte și cititor în cea mai mare parte a vieții sale, iar biblioteca sa include volume pe care le-a păstrat în stare impecabilă încă din copilărie, asta deși cea mai mare parte a cărților sunt personalizate! Lui Osho îi plăcea să sublinieze în cărți, și de asemenea adesea crea picturi individualizate pe primele pagini din carte, care erau inițial albe, de multe ori incluzând semnătura sa. În discursurile pe care le ținea zilnic, Osho își puncta uneori ideile cu citate și pasaje din cărți pe care le citise.

Biblioteca lui a fost indexată de mână, în decurs de mai mulți ani, cu referințe încrucișate, care includeau nu numai titlu, autor și subiect, ci și aspecte precum culoarea coperții, numărul de pagini și grosimea cotorului. În acest fel, în cazul în care Osho dorea de exemplu să găsească "acea carte groasă despre teoria relativității a lui Einstein cu copertă albastră", bibliotecarul putea localiza acul în carul cu fân cu relativă ușurință. 

Suport clienti luni - vineri, între orele 12:00 - 17:00

0746.201.369 office@editura-atman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!