De ce în special copiii riscă să fie afectați de câmpurile electromagnetice

De ce în special copiii riscă să fie afectați de câmpurile electromagnetice

Acest articol este al 7-lea din seria Pericolele nebănuite ale câmpurilor electromagnetice. Vezi și alte articole din serie, accesând link-urile de mai jos:

 


 

 

Câmpurile electromagnetice, periculoase pentru adulți, animale, plante, albine și microbi, prezintă un risc excepțional pentru copii din mai multe motive:

  • Copiii sunt expuși la câmpurile electromagnetice pentru mai mult timp decât adulții.
  • Copiii sub 12 ani au un conținut mai mare de apă în corp decât adulții, ceea ce permite o absorbție mai mare de radiații.
  • Măduva spinării unui copil absoarbe de zece ori mai multe radiații wireless decât cea a unui adult.
  • Deoarece craniul unui copil este mai subțire, radiațiile telefoanelor mobile pot pătrunde adânc în creier.
  • Creierul în dezvoltare al unui copil (adică până în perioada adolescenței) este mult mai susceptibil la absorbția radiațiilor.
  • Sistemul nervos în dezvoltare al unui copil este mai susceptibil agenților dăunători.

Mulți viitori părinți nu își dau seama că expunerea la radiația telefoanelor mobile începe în uter. Dar nu este numai radiația la telefoanele mobile... Cercetătorii au descoperit că femeile însărcinate cu o expunere mai mare la toate sursele de câmp magnetic (măsurate de instrumente pe care le-au avut cu ele timp de 24 de ore) prezintă de 2.72 de ori un risc mai mare de pierdere a sarcinii. În plus, copiii acestor femei erau predispuși la astm, la probleme legate de tiroidă și riscau să devină obezi în primii 13 ani din viață.

Studiile sugerează că există măcar parțial o legătură între creșterea ratei de tulburare de deficit de atenție (ADD) și ADHD la copii, precum și de autism, și expunerea mărită la câmpurile electromagnetice. Copiii mamelor expuse la un câmp magnetic mai mare în timpul sarcinii au prezentat un risc de 2.9 mai mare de a dezvolta o tulburare de neurodezvoltare precum ADHD. Cercetătorii cred că acest lucru este din cauza ADN-ului deteriorat. Mai mult decât atât, deoarece câmpurile electromagnetice deteriorează celulele stem, asta poate reduce dezvoltarea creierului într-un mod care duce la autism.

Vă recomandăm cartea „Pericolele nebănuite ale câmpurilor electromagnetice”, pentru a afla mult mai multe detalii despre câmpurile electromagnetice și influența lor asupra sănătății.

Suport clienti luni - vineri, între orele 12:00 - 17:00

0746.201.369 office@editura-atman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!