Zece moduri nebănuite în care câmpurile electromagnetice pot dăuna sănătății

Zece moduri nebănuite în care câmpurile electromagnetice pot dăuna sănătății

Acest articol este al 5-lea din seria Pericolele câmpurilor electromagnetice. Vezi și alte articole din această serie, accesând link-urile de mai jos:

 


 

 

Totul ține de valorile calciului din celule și de canalele care permit calciului să circule...

Articolul anterior din seria Pericolele nebănuite ale câmpurilor electromagnetice - „Cum ne afectează câmpurile electromagnetice sănătatea” explică modul în care câmpurile electromagnetice acționează asupra calciului din organism. Această influență degenerează ulterior într-o serie de boli, printre care mai jos sunt enumerate cele mai frecvente.

Evoluția acestor boli cauzate de expunerea la câmpurile electromagnetice începe cu modificări subtile în corp – pe multe dintre acestea nici nu le observați sau nu le atribuiți direct câmpurilor electromagnetice. Cu toate acestea, cercetările au confirmat că expunerea la câmpurile electromagnetice contribuie la multe boli. Iată unele dintre ele:

  1. Cataracta – apariția cataractei (în capsula ochiului mai degrabă decât în membrana care înconjoară cristalinul, unde tinde să se formeze cataracta la vârste înaintate) este legată de frecvențele aparatelor cu microunde.
     
  2. Intestinul permeabil și bolile inflamatorii ale intestinelor (cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă) – câmpurile electromagnetice compromit tractul intestinal, permițând toxinelor și proteinelor străine să pătrundă în sânge, ceea ce duce la inflamații cronice, artrită, boli cardiace, afecțiuni autoimune și încărcarea creierului cu toxine.
     
  3. Dizolvarea mercurului din „argint” sau din plombe – radiațiile provocate de telefoanele mobile pot încălzi săculeții de salivă din gură, creând „locuri fierbinți”, ducând la scurgerea mercurului din plombe în creier.
     
  4. Încărcarea creierului cu toxine – bariera creierului îl protejează de toxine, poluanți, viruși și bacterii, însă expunerea la câmpurile magnetice poate duce la apariția găurilor în această barieră.
     
  5. Bolile neurodegenerative (cum ar fi Alzheimer, Parkinson, scleroza laterală amiotrofică, boala Lou Gehrig) – canalele calciului din creier sunt supraactivate, iar în acest caz surplusul de radicali liberi dăunează creierului și celulelor nervoase.
     
  6. Cancerul (inclusiv cancerul la creier, cancerul la sân, leucemia). Una dintre posibilele legături între câmpurile electromagnetice și cancer este creșterea încărcării oxidative și contribuția acesteia la funcționarea deficitară mitocondrială, o cauză importantă a deteriorării ADN-ului și a cancerului.
     
  7. Aritmiile cardiace – inima are una dintre cele mai mari densități ale canalelor calciului, fiind prin urmare foarte sensibilă la câmpurile electromagnetice, ceea ce poate duce la bătăi încete și neregulate ale inimii.
     
  8. Probleme ale presiunii arteriale – utilizarea telefoanelor mobile poate determina o creștere a mercurului în presiunea arterială cu 5-10 mg.
     
  9. Bolile neuropsihiatrice (anxietate, depresie, ostilitate, probleme de concentrare) – ca și inima, creierul are o mare densitate a canalelor de calciu și o mare sensibilitate la câmpurile electromagnetice. Ele pot deregla echilibrul delicat al neurotransmițătorilor și vă pot afecta starea de spirit, somnul, memoria și sănătatea mintală.
     
  10. Infertilitatea – organele masculine de reproducere au o mare densitate a canalelor de calciu, ceea ce le face sensibile la câmpurile electromagnetice. Expunerea la radiația wireless reduce mobilitatea spermatozoizilor, cantitatea de spermă, viabilitatea și calitatea ei.

În cartea sa - Pericolele nebănuite ale câmpurilor electromagnetice, dr. Joseph Mercola ne detaliază pe larg efectele dăunătoare ascunse ale câmpurilor electromagnetice precum și modalități practice de protecție.

 

Suport clienti luni - vineri, între orele 12:00 - 17:00

0746.201.369 office@editura-atman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!