Radiația telefoanelor mobile – posibil carcinogen din Grupa 2B

Radiația telefoanelor mobile – posibil carcinogen din Grupa 2B

Acest articol este al 3-lea din seria Pericolele nebănuite ale câmpurilor electromagnetice. Pentru a citi și celelalte articole, faceți click pe unul din link-urile de mai jos:

 


 

„Dr. Joseph Mercola prezintă în cartea sa Pericolele nebănuite ale câmpurilor electromagnetice ideea că tehnologia electronică și wireless emite frecvențe în forma electricității murdare și a radiațiilor cu microunde care vă pot afecta negativ sănătatea... Această carte a fost scrisă într-un moment în care guvernele țărilor lumii se întrec să ruleze tehnologia 5G, fără însă să testeze efectele biologice ale expunerii pe termen lung asupra sănătății... Nu mai este suficient să mâncăm organic, să bem apă purificată, să facem mișcare și să dormim bine ca să fim sănătoși.

Trebuie să minimizăm expunerea la efectele nocive ale poluării electromagnetice. Aflați cum să vă expuneți mai puțin și cum să reparați răul provocat de frecvențele electromagnetice citind cartea doctorului Mercola. Nu veți fi dezamăgiți!”

~ Dr. Magda Havas, fizician la Trent University, Peterborough, Canada   

 

 

Fără îndoială, câmpurile electromagnetice wireless nu sunt sigure. După ce Congresul SUA a votat Legea privind politica energetică în 1992, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului Înconjurător (NIEHS) a numit aproape 30 de oameni de știință care au făcut importante cercetări.

În 1998, NIEHS a alcătuit un raport de 53 de pagini în care 10 experți din 19 au votat în favoarea desemnării frecvențelor electromagnetice ca „posibile carcinogene”. După cum vă puteți imagina, această decizie a dat naștere multor reacții ostile, ducând la încă un alt studiu de zece ani, care a costat 30 de milioane de dolari, realizat de 13 țări.

Acest nou studiu s-a numit „Studiul Interfonului” și a vizat în mod specific efectele radiației telefoanelor mobile și posibilul rol în cancerul la creier. Rezultatele acestui studiu s-au dovedit a fi cu adevărat interesante...

Deși rezultatele au fost „neconcludente” și nu au arătat un risc ridicat de tumori ale creierului în cazul utilizatorilor de telefoane mobile, s-a descoperit că, în cazul „utilizatorilor frecvenți” (cei care își folosesc mobilele mai mult de două ore pe lună), există un risc mai mare de gliom cu 80%, o tumoare pe creier adesea fatală, după zece ani de utilizare a telefonului mobil.

După ce s-au reanalizat toate datele, expunerea la radiația telefoanelor mobile a fost în cele din urmă clasificată drept „posibil carcinogen la oameni”, sau Grupa 2B, în aceeași categorie cu pesticidele DDT, plumbul, noxele de la țevile de eșapament, cele rezultate din arderea cărbunilor și a chimicalelor din spălătoriile de rufe.

Suport clienti luni - vineri, între orele 12:00 - 17:00

0746.201.369 office@editura-atman.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!