Cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, religie, psihologie practică, relații de cuplu, știință și spiritualitate, sănătate

Coș de cumpărături

0 produse - 0 Lei

Cine mai mediteaza oare in vremurile noastre

Huffington Post

david lynch russel brand MT

 

Russel Brand, firavul comedian britanic, și-a făcut o carieră prin purtarea sa scandaloasă. În timp ce era gazdă a unei emisiuni la MTV UK, a apărut la o emisiune îmbrăcat precum Osama bin Laden. La gala premiilor anuale ale aceleiași televiziuni, a comparat-o pe Britney Spears cu o „femeie Cristos” și a fost ulterior dat afară de la BBC după ce a lăsat mesaje vulgare pe mesageria vocală a unui actor de 78 de ani, o farsă pe care chiar și prim-ministrul acelei țări s-a simțit obligat să o denunțe.

Este cel puțin discordant (ca să o spunem într-o manieră draguță) să auzim că dl.Brand, în vârstă de 35 de ani, vorbește pasional și sincer despre consolarea pe care a găsit-o în Meditația Transcendentală (MT). Cu toate acestea, în Decembrie 2010 s-a aflat pe scena Muzeului Metropolitan de Artă (în vreme ce noua sa soție la vremea respectivă, Katy Perry, aștepta în culise), descriind cum MT l-a ajutat să își vindece rănile sale emoționale.

Meditația Transcendentală a fost incredibil de valoroasă pentru mine, atât în recuperea mea din dependența de droguri, precum și în viața mea personală, în căsătorie și în viața mea profesională” spune dl. Brand despre tehnica care presupune două sesiuni de 15-20 de minute pe zi în care trebuie repetată în tăcere o mantră formată din una până la trei silabe, astfel ca practicanții să poată accesa o stare cunoscută ca fiind o conștiință transcendentală. “Chiar zilele trecute mi-a venit o idee în timp ce meditam, idee care cred că valorează milioane de dolari.

russel brand

 

Brand a participat la un eveniment de caritate pentru David Lynch Foundation, o organizație care oferă MT în mod gratuit studenților cu dificultăți, veteranilor, celor fără adăpost, prizonierilor și altor categorii defavorizate. Ca și alți oaspeți prezenți, Brand a fost consiliat personal de Lynch, enigmaticul regizor de filme practicant devotat al MT – fondată în 1958 de către liderul spiritual Maharishi Mahesh Yogi – încă de pe vremea primului val de popularitate al acesteia, de la sfârșitul anilor `60. Atunci a fost perioada în care Mia Farrow, după divorțul de Frank Sinatra, s-a alăturat celor de la Beatles în ashramul lui Maharishi din Rishikesh, India. Tot atunci George Lucas a început să mediteze și au existat zvonuri cum că și-a construit personajul Yoda din Războiul Stelelor pe seama lui Maharishi (asemănarea e stranie); și tot atunci gazda unui talk-show, Merv Griffin, a fost introdus în practica acestei tehnici de către partenerul său de tenis - actorul Clint Eastwood, și l-a invitat ulterior pe Maharishi în show-ul său în 1975.

De atunci, susținerea celebrităților și automat și numărul de înscrieri s-a mai redus. Aceasta până prin 2007 când, conform programului național al Meditației Transcendentale, înscrierile s-au triplat.

Programul Meditației Transcendentale argumentează succesul acestei tehnici cu o serie de studii recente, care sugerează că MT poate reduce presiunea sangvină și stresul, dar și relativei scăderi a prețului său (cursul pentru adulți în Statele Unite a cunoscut o evoluție financiară de la 75 dolari în anii `60 la 2.500 de dolari în 2007, scăzând apoi la 1.500 în 2008 probabil din cauza contracției economiei). Cu nimic mai prejos se regăsește fundația lui David Lynch, creată în 2005, în cadrul căreia celebrități precum Russel Brand, intervievați frecvent de către presă despre dietele și despre stilurile lor de viață alternative, au recomandat adeseori tehnica MT.

comments powered by Disqus
- 13%
Meditația Transcendentală
Meditația Transcendentală
Textul revizuit, actualizat și îmbogățit al cărții din anii 70
(această carte nu este momentan disponibilă)
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.   Mai multe despre cookies     
OK

Newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele apariții editoriale, reduceri de preț sau promoții speciale

Abonare

Favorite

Trebuie să fiți autentificat pentru a adăuga produse la Favorite.

Click aici pentru autentificare dacă aveți deja un cont , sau aici aici pentru crearea unui cont nou.