Cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, religie, psihologie practică, relații de cuplu, știință și spiritualitate, sănătate

Coș de cumpărături

0 produse - 0 Lei

Mata Devi Vanamali

www.vanamaliashram.org

mataji vanamaliVanamali este un alt nume pentru Domnul Krishna. Acesta înseamnă "cel ce poarta o ghirlandă de flori sălbatice". Mata Devi Vanamali este o mare adoratoare a lui Krishna și își oferă adorarea din micul oraș - punct de pelerinaj numit Guruvayoor în Kerala. Acest oraș este faimos pentru templul de aici dedicat lui Krishna. Statuia lui Krishna din acest oraș se spune că ar fi fost adorată chiar de Domnul Krishna și de părinții săi. O sumedenie de proprietăți miraculoase sunt legate de aceasta.

Mataji deține o diplomă în filosofie obținută cu M.A Honours la Universitatea din Madras. A trecut examenele cu note maxime, profesorul ei fiind T.M.P. Mahadevan, faimos pentru cărțile sale despre Advaita Vedanta.

Mataji a participat la unul din primele cursuri de Meditație Transcedentală, ce s-au ținut în India la centrul numit Nandi Hills lângă Bangalore. Ea a deschis apoi un centru de Meditație Transcedentală în orașul Trissur, și a desfășurat activități acolo timp de zece ani. Mataji a fost prima persoană ce a predat Meditația Transcendentală prizonierilor din închisoarea de stat Vijur de pe lângă orașul Trissur. Au fost ținute cursuri săptămânale și a pornit chiar și un program de reabilitare ale cărui sesiuni se desfășurau prin diverse ceainării, sau altele chiar în centre de țesătorie. În acea perioadă, a ajuns și în insulele Andaman pentru a evalua penitenciarele și a desfășura cursuri de Meditație Transcendentală.

La zece ani după aceste evenimente, Mataji și-a început călătoria către munții Himalaya. Nevoia imperioasă de a lăsa în urmă tot ceea ce cunoscuse înainte, precum și siguranța și confortul, era mult prea apăsătoare pentru a fi ignorată. A lucrat timp de un an în Vivekananda School for tribals din Arunachal Pradesh, în India de nord, dar nici aceasta nu îi împlinea aspirațiile. Își dorea să descopere nestematele ce era sigură că se află ascunse bine în marile scripturi ale hinduismului. Dorea să găsească un guru care să o ajute în această căutare și să ajungă în final la o comuniune intimă cu Krishna. Cu toate că era profund recunoscătoare lui Maharishi pentru tot ce făcuse pentru ea, setea ei de a afla un guru cu care să poată comunica și să primească sfaturi personale, era mult prea puternică. Karma yoga nu era răspunsul pentru ea.

vanamali ashramAstfel că a plecat într-un pelerinaj prin vasta întindere a munților Himalaya în frigul cumplit al iernii, pentru a ajunge într-un final la Rishikesh - un oraș sfânt la poalele râului Ganga, faimos pentru numărul impresionat de yoghini ce au trăit acolo. După multe încercări, Domnul Vanamali a găsit locul perfect pentru ca ea să ridice un ashram. Vărul ei, Mohan, și-a luat concediu de la serviciul unde lucra pentru a o ajuta în această nobilă angrenare, însă în cele din urmă renunță la cariera sa promițătoare și se stabili și el în ashram.

Setea ei pentru un guru nu fusese încă împlinită. În acest oraș al guru-șilor, nu găsi însă pe nimeni să-i satisfacă aspirațiile. Noapte și zi inima ei se plângea Domnului să-i trimită un guru. Într-o zi s-a făcut ca Sankaracharya al Kanchi Kamakoti – Sri Jayendra Saraswati să treacă pe lângă ashram. În acele zile, Sfinția Sa obișnuia să se plimbe în picioarele goale peste tot. Se îndrepta către faimoasele locuri de pelerinaj Badrinath și Kedarnath și campase pe lângă Rishikesh pentru câteva zile. Se plimba pe podul cunoscut ca Lakshman Jhula atunci când trecu pe lângă ashram. Mataji fusese înainte partenera lui Kanchipuram Mutt și obișnuia să meargă chiar la Kanchipuram pentru a obține binecuvântările lui Paramacharya, nimeni altul decât guru-ul lui Sri Jayendra Saraswati.

comments powered by Disqus
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.   Mai multe despre cookies     
OK

Newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele apariții editoriale, reduceri de preț sau promoții speciale

Abonare

Favorite

Trebuie să fiți autentificat pentru a adăuga produse la Favorite.

Click aici pentru autentificare dacă aveți deja un cont , sau aici aici pentru crearea unui cont nou.