Cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, religie, psihologie practică, relații de cuplu, știință și spiritualitate, sănătate

Coș de cumpărături

0 produse - 0 Lei

Mata Devi Vanamali

www.vanamaliashram.org

Începând cu 1995, Mataji a dat curs invitațiilor de a merge peste hotare. De atunci încoace, a realizat multe retrageri spirituale în țări precum Italia, Germania, Franța, Suedia, Israel, SUA, Marea Britanie, Singapore, Malaezia și mai recent - Brazilia. Este o bună cunoscătoare a limbii engleze, iar conferințele sale toate au la bază învățăturile Domnului Krishna din Srimad Bhagavad Gita. Nu are opinii ale sale personale, ea este doar o gură prin care Krishna oferă învățăturile sale.

A scris multe cărți în engleză despre diverși zei ai panteonului hindus. Dintre acestea, “Sri Krishna Lila” (Viața completă a lui Krishna), ce descrie faptele zeului albastru din Vrindavana de la nașterea sa până la dispariția din acest plan al existenței, este o operă clasică, una care nu a mai fost nicicând scrisă într-o asemenea manieră și cu atâtea detalii. Celelalte cărți ale sale sunt “Sri Rama Lila”, Sri Shiva Lila”, Sri Devi Lila,” “The sons of Shiva”, “Traducerea Srimad Bhagavat Gita”, “Nitya Yoga” sau eseuri despre Bhagavat Gita, “Gurudeva” și “Gustul divin” care este o carte despre bucătăria Indiană vegetariană. Este de asemenea o excelentă bucătăreasă printre altele, iar acea carte a apărut la cererea celor care au locuit în ashram-ul Vanamali.

vanamali ashramAshram-ul este angajat în mod activ în ajutorarea copiilor din sat. În fiecare duminică, sunt învățați cântece și regulile de bază ale igienei de către Mataji și li se oferă lapte și biscuiți. Cu ocazii speciale, se oferă și mese. Cu toții primesc uniforme școlare și pulovere și pături iarna.

Anul trecut, ashram-ul a adoptat un mic sătuc de pe dealurile din apropiere numit Gajja. Haine vechi sunt adunate de prin toată lumea și distribuite. Cele câteva școli de stat sunt într-o stare foarte precară și în fiecare an Mataji distribuie pulovere și uniforme. Și aici se pune accentul pe ajutorarea copiilor. Fetele sunt învățate să facă felicitări cu flori sălbatice. Aceste felicitări sunt apoi vândute iar banii adunați se întorc la săteni.

Mataji spune despre ea că nu este nicio yoghină și niciun sadhu (sfânt), ci doar o gopi sau slujitoare a Domnului Krishna. Poartă doar violet, de vreme ce ea afirmă că aceasta este culoarea lui Krishna în transcendență. Potrivit spuselor ei, atunci când apare în fața ochilor noștri el apare albastru, dar în transcendență, culoarea sa este violet.

Ashram-ul Vanamali este situat pe un varf de munte de unde apare o vedere fascinantă a fluviului Ganga ce-și croiește drum printre stânci. Cel mai frumos lucrul despre ashram-ul Vanamali dincolo de locația sa deosebită, este faptul că oricine merge acolo se simte de parcă a ajuns acasă. Vibrațiile sunt atât de puternice că nimeni nu poate rata să nu fie plăcut afectat de către acestea. În mod normal, Mataji locuiește în ashram iarna din Octombrie până în Martie. Pe timpul verii se află fie în turnee, fie se află în retragere singură, în munți.

Hari Aum tat sat

comments powered by Disqus
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.   Mai multe despre cookies     
OK

Newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele apariții editoriale, reduceri de preț sau promoții speciale

Abonare

Favorite

Trebuie să fiți autentificat pentru a adăuga produse la Favorite.

Click aici pentru autentificare dacă aveți deja un cont , sau aici aici pentru crearea unui cont nou.